Hans Peter Janssens

 

 

Na zijn studies aan de conservatoria van Brugge en Gent, de Guildhall School of Music and Drama in Londen en de Music Academy of the West in Santa Barbara, vertolkte Hans Peter verschillende operarollen waaronder Don Giovanni in Don Giovanni en Sid in Albert Herring (English Touring Opera), Demetrius in A Midsummer Night’s Dream (Britten-Pears School) en Gralritter in Parsifal (Vlaamse Opera).

Daarna legde hij zich toe op het musicalgenre met rollen in  Man van La Mancha (padre), Jesus Christ Superstar, Chess (Anatoly), Sacco & Vanzetti (Vanzetti) , Jekyll & Hyde (Jekyll en Hyde), Follies (Ben), Valjean/Javert in Les Misérables (Londen en Antwerpen), Phantom in Phantom of the opera, Dracula in Dracula, Graaf von Krolock in Dans der Vampieren. Simon Doucet in Lelies (2011 en 2015), Korchak in Tarzan, George in Aspects of Love, Bill Sykes in Oliver en Juan Peron in Evita (2016). Hij werd onderscheiden met de ‘Vlaamse musical-award voor beste mannelijke hoofdrol’ en de Musicalprijs Bijzondere Verdienste’.

Voor het productiehuis Troubleyn van Jan Fabre was hij te zien als zanger/performer in producties als De Macht der Theaterlijke Dwaasheden (1984), The Minds of Helena Troubleyn (danssecties) en Tragedy of a Friendship (co-productie Vlaamse Opera, 2013).

Verder nog in 2013 vertolkte Hans Peter een eerste rol als tenor namelijk die van Siegmund in Wagner’s Die Walküre met de Bielefelder Philharmonic in Bielefeld, Münster en Mülheim a.d Ruhr. Nadien volgde de rol van Remendado in Carmen (Zomeropera Alden Biesen 2015) en Cervantes in de muziektheaterproductie Ambras (2016/2017).

 

www.hpj.be

foto: Benny De Groove