Deborah De Ridder

 

 

Deborah De Ridder speelde op 9-jarige leeftijd de rol van Annie in de gelijknamige musical van het KJT.

Later studeerde ze aan het Brabants Conservatorium afdeling muziektheater waar ze onder andere les kreeg van Edward Hoepelman.
Na haar afstuderen speelde ze mee in de musicals: Sneeuwwitje, Kuifje, Rembrandt, Dracula, Grease, De Drie Biggetjes, The King And I, etc…
Ze speelde mee in de musical Daens waar ze alternate was van de rol van Nette Scholliers.
In 2009 nam Deborah deel aan de talentenjacht Op zoek naar Maria op VTM waarin men op zoek ging naar de hoofdrolspeelster voor The Sound of Music. Ze won dit programma en daarna stond ze maandenlang op de planken als Maria Von Trapp in de Vlaamse versie van The Sound of Music.Ze was daarna te zien zijn in de one women musical Tell me On a Sunday en trok in datzelfde jaar met een cultureel centra tour langs Vlaanderen. Tegelijkertijd was ze ook te zien als Beth in de musical Oliver.

Deborah vertolkte de rol van Elize Doolittle in My Fair Lady, Tzeitel en Fromme Sarah in Fiddler on the Roof en ze nam de rol van Domino voor haar rekening in de gelijknamige musical.
Daarnaast was ze ook te zien in de Vlaamse versie van Annie, waarin ze deze keer niet de schattige Annie maar de rol van Miss Hannigan vertolkte. In de zomer van 2016 was ze te zien als Rosa in de musical Sacco & Vanzetti. Ook reisde ze met Music Hall mee naar Singapore om daar in de Engelse productie Cinderella mee te spelen.
Vorige zomer was ze te zien als Evita Peron in de Franstalige wereldpremière van de musical Evita. Sinds december 2016 kan je haar aan het werk zien als Oona O’Neill-Chaplin in de musical Chaplin te Antwerpen, Gent en Amsterdam. Vanaf 13 april zal ze de rol van Lucy Harris vertolken in de musical Jekyll and Hyde.

Deborah werd ook verschillende keren genomineerd voor de Vlaamse musicalprijzen.

Deborah is soliste in de Europese concerttour van Disney In Concert.

Ze nam ook al heel wat dubbingwerk voor haar rekening. Zo sprak en zong ze de stem van Rapunzel in voor de gelijknamige Disney film en verleende ze haar stem ook aan de volgende films: Frozen, Planet51, Space Chimps, The Golden Compass, Sinterklaas en de pietenschool, Sinterklaas en de verloren schoentjes, Beauty and the Beast, en vele andere.

Ze speelde ook gastrollen in Vlaamse fictiereeksen zoals Binnestebuiten, Wittekerke, Ella, Familie, Spoed, Zone Stad en David.
Meer info op haar facebookpagina of instagram!